Certified Scrum Trainingen

 

ca-ict-logoHieronder vind u een overzicht van al onze Certified Scrum Trainingen.

Heeft u vragen over één van de trainingen neemt u dan gerust contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer: 036 - 80 80 484 / 06 - 53 642 168 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


 

Certified Scrum Product Owner


Aan het einde van de cursus, zal je weg komen met een goed begrip van het Scrum framework en de onderliggende principes die nodig zijn om effectieve beslissingen met betrekking tot de toepassing van het Scrum raamwerk om verschillende situaties te maken.
Wanneer deelnemers deze cursus met succes voltooien verdienen zij een Certified Scrum Product Owner (CSPO) certificatie. De ScrumAlliance certificering omvat een eenjarig lidmaatschap van de ScrumAlliance.

 

U leert in deze cursus hoe u:
De principes gebruikt, praktijken en instrumenten die nodig zijn om een effectieve Scrum Product Owner zijn Effectieve beslissingen te nemen met betrekking tot de toepassing van het Scrum raamwerk in verschillende situaties, waaronder:
Product visie en doelen instellen
Chartering van het project
Het schrijven van user stories en structureren van uw product backlog
Schalen van de Product Owner
Het inschatten voor de planning
Het toepassen van prioriterings technieken
Het plannen en het bijhouden van de voortgang release


 

Project management basisvaardigheden


Wil je je projectmanagement vaardigheden verbeteren? In deze cursus zijn de studenten verantwoordelijk voor het management van een technologie agnostisch project, zodat iedereen daar zijn voordeel mee kan doen, onafhankelijk van de technische achtergrond. Studenten verwerven ervaring in het managen van vele projectbetrokkenen, het definiëren van de scope van het project, het halen van deadlines, het verzamelen, analyseren en rapporteren van meetresultaten en oefenen in procesvaardigheden zoals projectmonitoring, rapportage en afsluiting. Deze cursus gebruikt de PMBOK Guide 5.

 

In deze cursus gaat u een realistisch simulatie project managen waarbij je verantwoordelijk bent voor dit project, zonder zich zorgen te hoeven maken over product-specifieke technologie. Het project vereist dat u problemen rond betrokkenen bij het project (bijvoorbeeld , onvolledige of tegenstrijdige project specificaties ), scope, deadlines die moeten worden gehaald, middelen met specifieke vaardigheden die nodig zijn, statistieken die moeten worden verzameld, geanalyseerd op te lossen, en gerapporteerd, opsporen en oplossen van risico's en de behoefte aan effectief proces, zoals het project monitoring, rapportage en project close-out. Daarnaast wordt je een aantal weken in het project geconfronteerd met uitdagingen, en moeten gemeenschappelijke uitdagingen in dit project opgelost worden: het veranderen van middelen en kwaliteitsproblemen met de project deliverables.


U leert te definiëren en documenteren hoe "Done" eruit ziet, zodat u ervoor kunt zorgen dat de inspanningen van het projectteam allemaal gericht zijn op het verkrijgen van "Done". U leert hoe u een initiële planning en budget ontwikkelt waarmee "Done" volledig gedefinieerd zal zijn voor uw project. U leert hoe u een netwerk diagram , work breakdown structure en een project management tool opzet, om planning en het budget van uw project te kunnen gebruiken. U zal een project management tool gebruiken, om de voortgang van uw project bij te houden, en je zal een spreadsheet dashboard te creëren om de status te verstrekken aan uw partners. Tenslotte zal je leren hoe om te gaan met typische problemen van een project, en leert u een proces te gebruiken om een project te sluiten.


 

Software ontwikkeling met Agile teams


Ben je een pas afgestudeerde MBO+-er die op zoek is naar ervaring in Agile software development? In deze cursus werk je als lid van een Agile team te plannen, in te schatten en software te realiseren en te implementeren in sprints, samen te werken met de product owner en andere Agile teamleden en om te gaan met veel voorkomende Agile project situaties.


U en uw teamleden zijn allemaal ervaren software ontwikkelaars en/of software engineers , maar veel van je teamleden hebben gebrek aan ervaring in het team-based agile ontwerpen en ontwikkelen, dat is de methodiek die "Medicus" gebruikt om haar nieuwe softwareproducten te ontwikkelen. Daartoe zult u beginnen door samen, als een team processen te definiëren en aan te scherpen, voor de toekomstige ontwikkeling teams, om te gebruiken als hun basislijn.
Zodra u de samenwerking en development tools up and running hebt, en vaardigheid heeft aangetoond van de teamleden, zal u de desbetreffende User Stories vrezamelen in een backlog, en praktijk situaties in Use Cases, ter voorbereiding van een reeks van Sprints .


U leert ook risico's te begrijpen - individu, team en project - als zij betrekking hebben op het werk dat gedaan moet worden.
Dan, met behulp van Agile Scrum methodiek met XP, zal uw team in een serie korte Sprints werken om de achterstand in te lopen, die elk vereisen dat u een goed functionerende product demonstratie heeft.


Aan het einde van de Sprints , zal uw team een gebruikersinterface hebben geproduceerd en een Authenticatie Subsystem. Nu kan een demonstratie van het voor "Medicus" gedaan worden als een startpunt om de MVP te implementeren.


 

Scrum voor Marketeers


Agile en Scrum in marketing: korte planningen, minimaal budget!
Geloofwaardigheid en voorspelbaarheid zijn grote obstakels in de huidige marketing. Niemand heeft bezwaren tegen investeren in een campagne waarvan je zeker weet dat het opbrengt. Iedereen wil wel betalen voor een lidmaatschap dat meer oplevert dan het kost. Maar... nu het niet meer 'time of plenty' is, waarin de bomen tot de hemel groeien, moeten marketing campagnes betrouwbare resultaten opleveren. Moeten ze voorspelbaar zijn in uitkomst en kostprijs. Hoe kan een marketing project met bijna gegarandeerde zekerheid een optimaal resultaat opleveren?

 

Delight your customers!
Agile marketing kan het antwoord zijn. Agile is een businessfilosofie die uitgaat van actie, iteratie en verbetering. Uitgangspunt is dat iedereen graag koopt bij een bedrijf dat haar klanten verrast. Of bij een bedrijf dat uit eigen beweging meer doet dan gevraagd wordt. Dat levert wat de klant hoopt. Een bedrijf dat streeft naar 'delighting our customers'. De Agile-gedachte is ook toepasbaar bij marketing. Zeker waar het om Scrum gaat. Binnen Agile is Scrum is de meest gebruikte vorm van projectmanagement. Door een marketing campagne te zien als project, kan de Scrum methode een verrassende aanpak en resultaat bieden.

 

Verrassing
Met name de rol van de klant in een Scrum project is verrassend. Vanaf het begin wordt hij betrokken en is hij onderdeel van de interactie. Dus ook als een deel van de respons anders is dan gedacht, wordt de klant deelnemer in het bedenken van een aangepaste strategie. Hij maakt daardoor ook alle innovatieve ideeën van de teamleden mee en levert een actieve bijdrage.

 

Product Owner
Meer en meer Marketing Professionals komen in aanraking met Scrum, omdat ze worden benoemd tot Product Owner (een beleidsbepalende Agile rol in een team). En hoewel Product Ownership in naam lijkt op Product Development, is het niet hetzelfde. In de training wordt het verschil duidelijk gemaakt.

 

Inhoud Training: 'Scrum en Agile voor Marketeers'
De training bevat voorbeelden uit de eigen praktijk en is opgezet als marketing campagne met als doel om samen een goed eindresultaat, groter bewustzijn en betere projecten te realiseren. Onderwerpen die behandeld worden zijn: Scrum sprints, meetings, backlogs en rollen, user stories en user epics, prioriteiten, planning poker, teamwork, kwaliteitsverbetering, uitrol, implementatie, schaalbaarheid, verantwoordelijkheden en return on investment. In twee dagen worden deelnemers voorbereid op hun (toekomstige) rol als Scrum Master of Product Owner. De interactieve training is opgebouwd als Marketing Campagne vanaf concept tot uitvoering. Als afsluiting van elk deel wordt teruggekeken of er kan worden verbeterd. Helemaal volgens de Agile gedachte wordt er naar gestreefd om meer te realiseren dan u als deelnemer verwacht.