Software en Website ontwikkeling

 

ca-ict-logoHieronder vind u een overzicht van al onze trainingen op het gebied van Software en Website ontwikkeling. Heeft u vragen over één van de trainingen neemt u dan gerust contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer: 036 - 80 80 484 / 06 - 53 642 168 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


 

First Certificate in Software Ontwikkeling Module 1

De training 'First Certificate in Software Ontwikkeling' is bedoeld voor hoger opgeleiden met weinig tot geen ervaring in software development.

De training bestaat uit een reeks van real-life situaties, waarin je software ontwikkelt voor gebruikers en waarmee aan de behoeften van de klant wordt voldaan met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al je werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met echte resultaten, vergelijkbaar met projecten bij je werkgever of klanten. Ervaren mentoren begeleiden je het leerproces, en geven hulp en feedback. De eerste module bestaat uit:

Introductie Web Developement
Je gaat een interactieve web-based applicatie ontwikkelen, vanaf de basis, met behulp van HTML, CSS, en Ruby on Rails. Je zult hier ook tests ontwikkelen voor prestaties en veiligheidsproblemen.

Leerdoelen:
Kennis van browserinterpretatie van display commands en tekst, HTML en CSS.
Met een teksteditor in staat zijn om multi-page websites te bouwen, met hyperlinks, images en forms, en met gebruikmaking van elementen, forms en javascript.
Met een teksteditor in staat zijn om CSS stylesheets te maken op basis van grafische impressies.


 

First Certificate in Software Ontwikkeling Module 2


De training 'First Certificate in Software Ontwikkeling' is bedoeld voor hoger opgeleiden met weinig tot geen ervaring in software development.
De training bestaat uit een reeks van real-life situaties, waarin je software ontwikkelt voor gebruikers en waarmee aan de behoeften van de klant wordt voldaan met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al je werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met echte resultaten, vergelijkbaar met projecten bij je werkgever of klanten. Ervaren mentoren begeleiden je het leerproces, en geven hulp en feedback. De tweede module bestaat uit:


Web Application Development 1
Terwijl je de rol speelt van programmeur voor een software bedrijf, leer je de fundamentele concepten van operating systemen door het opzetten en beheren van een ontwikkelomgeving die shell commando's en scripts gebruikt. Vanaf daar start je met het ontwikkelen van web-based applicaties met HTML, CSS, en Ruby on Rails.

 

Leerdoelen:
Fundamenteel begrip van de werking van operating systemen.
Set up en beheer van Unix systemen.
Opzetten van een LAMP stack.
Opzetten van development omgeving (file permissions, environment variables etc.
Identificeren van debug problemen in de environment setup (bijv. bad PATH settings).
Schrijven van eenvoudige shell scripts.
Installeren en beheren van web servers.
Met een tekst editor maken van een dynamische website met using Ruby on Rails.


 

First Certificate in Software Ontwikkeling Module 3


De training 'First Certificate in Software Ontwikkeling' is bedoeld voor hoger opgeleiden met weinig tot geen ervaring in software development.
De training bestaat uit een reeks van real-life situaties, waarin je software ontwikkelt voor gebruikers en waarmee aan de behoeften van de klant wordt voldaan met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al je werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met echte resultaten, vergelijkbaar met projecten bij je werkgever of klanten. Ervaren mentoren begeleiden je het leerproces, en geven hulp en feedback. De derde module bestaat uit:


Web Application Development 2
Terwijl je de rol speelt van programmeur voor een software bedrijf, leer je de fundamentele concepten van operating systemen door het opzetten en beheren van een ontwikkelomgeving die shell commando's en scripts gebruikt. Vanaf daar start je met het ontwikkelen van web-based applicaties met HTML, CSS, en Ruby on Rails.


 

First Certificate in Software Ontwikkeling Module 4


De training 'First Certificate in Software Ontwikkeling' is bedoeld voor hoger opgeleiden met weinig tot geen ervaring in software development.
De training bestaat uit een reeks van real-life situaties, waarin je software ontwikkelt voor gebruikers en waarmee aan de behoeften van de klant wordt voldaan met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al je werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met echte resultaten, vergelijkbaar met projecten bij je werkgever of klanten. Ervaren mentoren begeleiden je het leerproces, en geven hulp en feedback. De vierde module bestaat uit:
Introductie moderne software ontwikkeling
Terwijl je werkt in een team, speel je de rol van een ervaren developer in een startup bedrijf, en ontwikkel je een complete veiling website. Je doet onderzoek naar de behoeften en je bouwt de volledige site, zowel aan de server als de client side. Je pakt problemen aan van schaal en veiligheid.

 

Leerdoelen:
Begrip van software development projectstappen (requirements analysis, prototyping, testing, scheduling, design, implementation and deployment)
In staat om cases te creëren om user requirements vast te stellen.
Omzetten van user stories naar use cases.
In staat om mockups te maken met Powerpoint of HTML.
In staat om work breakdown structures te maken
In staat om development plannen op te stellen zodanig dat het mogelijk is voor gebruikers om kortcyclish input te geven.


 

Introductie in website ontwikkeling


In deze cursus leer je de principes en processen rondom web- ontwikkeling die voor alle software ontwikkeling nodig zijn. Je leert gedetailleerde klantvragen duidelijk te krijgen, een technische en werkende oplossing te bedenken, te ontwikkelen en te testen dat de oplossing past bij de originele vraag van de klant. Je leert ook hoe webpagina's opgebouwd zijn, bijvoorbeeld hoe browsers van platte teksten pagina's maken met kleur, beelden, grafieken en links. Ook al ben je niet direct betrokken bij de ontwikkeling van websites, veel applicaties zijn tegenwoordig web-based en als je begrijpt hoe het werkt helpt het je te begrijpen hoe de website van jouw bedrijf in elkaar zit en wat de klant daarvan ziet.

 

Je leert principes en processen in web ontwikkeling die gelden voor alle software ontwikkeling.
Concreet zal je leren hoe je gedetailleerde gebruikerseisen kunt maken, het ontwerpen van een technische oplossing en het implementeren van dat ontwerp in werkende code. En het testen of de uitvoering voldoet aan de oorspronkelijke eisen.
Je zult ook leren hoe webpagina's werken, dat wil zeggen, hoe browsers gaan van gewone tekstbestanden naar pagina's met kleur, afbeeldingen, foto's, tabellen en links.


 

Leiding geven aan Software professionals


Veel software ontwikkelaars ambiëren een meer leidinggevende functie. Deze cursus helpt je bij deze uitdagende verandering door studenten de mogelijkheid te geven te oefenen met hun leidinggevende vaardigheden in een veilige omgeving. Studenten nemen deel aan fictieve en realistische scenario's waarin zij teamleden aanstellen, omgaan met problematische medewerkers, omgaan met confrontaties, het motiveren van talentvolle medewerkers en het ontwikkelen van hun interpersoonlijke vaardigheden die nodig zijn als manager in een technische omgeving.

Een van uw taken in deze cursus is het identificeren en beginnen aan boord te brengen van een team die daadwerkelijk zullen samenwerken, zodat het team zo productief en betrokken mogelijk zal zijn.


Ter voorbereiding op deze taken, zal u een verscheidenheid aan vragen te beantwoorden krijgen met betrekking tot de relatie tussen medewerkers , de werkomgeving , en teamprestaties. Bijvoorbeeld, wat gebeurt er als je anders effectieve medewerkers plaatst in een niet- productieve werkomgeving?
Bovendien, je adviseerd je teamleden, maakt ze zich meer bewust van zowel hun sterke en zwakke punten, en hun verbeterpunten, zodat ze hun on-the-job prestaties te verbeteren. Daarnaast gaat u een jaarlijkse evaluatie oefening doen voor elk persoon in je, om hen verder te helpen hun on-the-job vaardigheden te versterken. Het geven van feedback aan werknemers, of medewerkers, kan een uitdagende en zelfs beangstigende ervaring zijn, vooral voor degenen die het nog nooit eerder gedaan hebben.

 

Als manager zult u vele situaties tegenkomen waar u het nodig heeft om feedback te geven en te ontvangen met mensen die voor u werken en ook vereisen dat u een veelheid aan soms moeilijk werknemers problemen kunt aanpakken. In staat zijn om deze taken goed uit te voeren en comfortabel zijn met het doen hiervan, is een sleutel tot uw succes als manager.


 

Leiding geven aan Software professionals: aannemen, werkomgeving en omgaan


Leer een effectieve werkomgeving voor technische professionals op te zetten en te onderhouden. Leer daarnaast feedback geven en ontvangen en effectief om te gaan met problemen van en met medewerkers.


U oefent feedback geven en ontvangen met je teamgenoten, u krijgt de mogelijkheid om te oefenen in zowel de teamleider en werknemers rollen.
Daarnaast zal u in de praktijk leren oplossen van een moeilijke personele kwestie, opnieuw zal u met uw teamgenoten zowel de teamleider en werknemers rollen spelen.
U leert te identificeren hoe u de soorten medewerkers, die u zullen helpen om een zeer effectieve productie werkomgeving, herkent en in kunt huren.
U leert ook andere stappen die u kunt nemen om de werkomgeving te verbeteren, zodat dit alle werknemers, en de organisatie zelf-ten goede zal komen.
Deze vaardigheden zullen van nut zijn om te gebruiken in een breed scala aan management situaties als je verder door je carrière, niet alleen in de technologie, maar in bijna elk bedrijf tegenkomt.


 

Sensor Based Mobile Application development


Je leert je creativiteit gebruiken om met producten te komen waar de markt om vraagt, wat een issue oplost, je bepaalt de grenzen van haalbaarheid en maakbaarheid, je bepaalt de user requirements en maakt een concept voor het design, je ontwerpt en ontwikkelt de code, en je test het eindproduct. Tevens zorg je ervoor dat je team op tijd en conform de specificities een kwalitatief goed product oplevert. Daarbij zorg je dat functies die top prioriteit hebben het eerst worden opgeleverd.

 

Leerdoelen:
Je bent in staat om sensor-based Android applicaties te ontwikkelen, met goed gevoel voor de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende sensoren (bijvoorbeeld GPS werkt vaak binnen niet).
Je overziet het aanbod aan sensoren op moderne mobiele Android apparaten, zoals GPS, cameras, licht sensoren, etc.
Je combineert meerdere sensoren om reele problemen op te lossen.
Je maakt gebruik van 'sensor fusion' om gedrag van gebruikers te kunnen evalueren en daar de app's op bij te stellen.


 

Software en systeem vereisten


Deze cursus leert je goed kiezen, analyseren en documenteren van de vereisten om projecten succesvol te positioneren. Je werkt in een team om een nieuw productconcept te analyseren, om gebruikerseisen af te leiden uit diepte interviews met gebruikers en daaruit de functionele en niet-functionele vereisten van het voorgestelde product te bepalen.


Concreet zal je de behoeften van gebruikers evalueren en zowel functionele als niet-functionele eisen stellen voor het voorgestelde product.
U maakt ook een gedetailleerde analyse van de concurrentie op basis van de eisen om dit product te produceren.
Tenslotte werkt u vanuit deze verzameling van informatie, u en uw team zullen specifieke voorstellen ontwikklen voor zowel een minimum levensvatbaar product (MVP) en een traditionele eerste release.


 

Master in Software Ontwikkeling Module 1


Als je de Masteropleiding Softwareontwikkeling hebt gevolgd ben je een professionele software programmeur. Je leert in deze opleiding softwareprogramma's te ontwerpen, ontwikkelen en testen. Deze 4 Modules in Softwareontwikkeling zijn ontwikkeld voor schoolverlaters die weinig tot geen ervaring hebben in software ontwikkeling of computer technologie. Het klant-vraaggericht curriculum simuleert werkelijke situaties, waardoor je leert software te ontwikkelen die echte klanten vragen. Je wordt daarbij begeleid door vakbekwame docenten.

 

De Master in Software Development is bedoeld voor afgestudeerden met weinig tot geen ervaring in de ontwikkeling van software of computer science. Deze master bestaat uit een reeks van real-life situaties, waar je software gaat ontwikkelen om aan gebruiker en aan de behoeften van de klant te voldoen met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al uw werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met real-world resultaten, vergelijkbaar met die, welke door uw werkgever of uw klanten nodig zal zijn. Geschoolde faculteit mentoren zullen u begeleiden in het leerproces, en gaan hulp en feedback te geven, om een software-ontwikkelaar te worden.

 

De eerste module bestaat uit 2 onderwerpen


Inleiding tot de ontwikkeling van een website
U speelt de rol van de auteurs van webpagina's en gaat u moderne HTML en CSS gebruiken om een aantrekkelijke informatieve website, op basis van eisen van de klant te creëren.


Web Applicatie Ontwikkeling 1
U gaat de rol spleen van een programmeur die voor een software-adviesbureau werkt, hier zal je de fundamentele concepten van besturingssystemen en systeembeheer leren, door het opzetten en beheren van een ontwikkelomgeving met shell-commando's en scripts. Daarna zult u beginnen om een interactieve web-based applicatie te ontwikkelen, vanuit het niets, met behulp van HTML, CSS, en Ruby on Rails. De applicatie die je gaat ontwikkelen zal worden ontworpen om aan real-world soorten gebruikers en behoeften van de klant te voldoen.


 

Master in Software Ontwikkeling Module 2


Als je de Masteropleiding Softwareontwikkeling hebt gevolgd ben je een professionele software programmeur. Je leert in deze opleiding softwareprogramma's te ontwerpen, ontwikkelen en testen. Deze 4 Modules in Softwareontwikkeling zijn ontwikkeld voor schoolverlaters die weinig tot geen ervaring hebben in software ontwikkeling of computer technologie. Het klant-vraaggericht curriculum simuleert werkelijke situaties, waardoor je leert software te ontwikkelen die echte klanten vragen. Je wordt daarbij begeleid door vakbekwame docenten.

 

De Master in Software Development is bedoeld voor afgestudeerden met weinig tot geen ervaring in de ontwikkeling van software of computer science. Deze master bestaat uit een reeks van real-life situaties, waar je software gaat ontwikkelen om aan gebruiker en aan de behoeften van de klant te voldoen met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al uw werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met real-world resultaten, vergelijkbaar met die, welke door uw werkgever of uw klanten nodig zal zijn. Geschoolde faculteit mentoren zullen u begeleiden in het leerproces, en gaan hulp en feedback te geven, om een software-ontwikkelaar te worden. De tweede module bestaat uit 2 onderwerpen

 

Web Applicatie Ontwikkeling 2
U gaat een interactieve web-based applicatie ontwikkelen, vanuit het niets, met behulp van HTML, CSS, en Ruby on Rails. U zult hier ook testen ontwikkelen voor prestaties en veiligheidsproblemen.


Database ontwikkeling en niet-functionele testen
Voortgezet in uw rol als software ontwikkelaar in een software-adviesbureau, zal je direct met een database SQL, PostgreSQL. Met behulp van de webapplicatie ontwikkeld in de vorige cursus, zult u vragen ontwikkelen om rapporten en batch-wijzig de database genereren.


 

Master in Software Ontwikkeling Module 3


Als je de Masteropleiding Softwareontwikkeling hebt gevolgd ben je een professionele software programmeur. Je leert in deze opleiding softwareprogramma's te ontwerpen, ontwikkelen en testen. Deze 4 Modules in Softwareontwikkeling zijn ontwikkeld voor schoolverlaters die weinig tot geen ervaring hebben in software ontwikkeling of computer technologie. Het klant-vraaggericht curriculum simuleert werkelijke situaties, waardoor je leert software te ontwikkelen die echte klanten vragen. Je wordt daarbij begeleid door vakbekwame docenten.

 

De Master in Software Development is bedoeld voor afgestudeerden met weinig tot geen ervaring in de ontwikkeling van software of computer science. Deze master bestaat uit een reeks van real-life situaties, waar je software gaat ontwikkelen om aan gebruiker en aan de behoeften van de klant te voldoen met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al uw werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met real-world resultaten, vergelijkbaar met die, welke door uw werkgever of uw klanten nodig zal zijn. Geschoolde faculteit mentoren zullen u begeleiden in het leerproces, en gaan hulp en feedback te geven, om een software-ontwikkelaar te worden. De derde module bestaat uit 1 onderwerp


Inleiding tot de moderne Software Development Praktijk
Werkend in een team, zal je de rol van een ervaren ontwikkelaar spelen bij een startende onderneming en een volledige web-based veiling site voor een gespecialiseerde markt ontwikkelen. Je zult onderzoeken en beslissen over de behoeften van de markt, maakt de hele website, zowel client en server side, en je zult leren omgaan met vraagstukken over veiligheid en schaalgrootte.


 

Master in Software Ontwikkeling Module 4


Als je de Masteropleiding Softwareontwikkeling hebt gevolgd ben je een professionele software programmeur. Je leert in deze opleiding softwareprogramma's te ontwerpen, ontwikkelen en testen. Deze 4 Modules in Softwareontwikkeling zijn ontwikkeld voor schoolverlaters die weinig tot geen ervaring hebben in software ontwikkeling of computer technologie. Het klant-vraaggericht curriculum simuleert werkelijke situaties, waardoor je leert software te ontwikkelen die echte klanten vragen. Je wordt daarbij begeleid door vakbekwame docenten.

 

De Master in Software Development is bedoeld voor afgestudeerden met weinig tot geen ervaring in de ontwikkeling van software of computer science. Deze master bestaat uit een reeks van real-life situaties, waar je software gaat ontwikkelen om aan gebruiker en aan de behoeften van de klant te voldoen met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al uw werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met real-world resultaten, vergelijkbaar met die, welke door uw werkgever of uw klanten nodig zal zijn. Geschoolde faculteit mentoren zullen u begeleiden in het leerproces, en gaan hulp en feedback te geven, om een software-ontwikkelaar te worden. De vierde module bestaat uit 2 onderwerpen.

 

Mobile Development
In deze module, is uw taak om een mobiele versie van een cursus website te maken. U zult met behulp van HTML5 en CSS uitbreidingen, die meer responsieve gebruikerservaring en mobiele webbrowser basics inschakelen, zoals het begrijpen van touch events en geolocatie. Hier zul je een kleine native Android-applicatie bouwen, die in staat moet zijn om te communiceren met de camera, accelerometer, en andere functies die momenteel beschikbaar zijn om web apps te ontwikkelen.


Software ontwikkeling sluitstuk Project
Tijdens het werken in een team, gaat u een haalbaar product ontwerpen en bouwen, met behulp van een typisch agile software development proces. Het eindresultaat is een end-to-end applicatie van ontwerp tot testen.


 

Mobile Application Development Master Module 1


Deze training is ontwikkeld voor software professionals die willen specialiseren in development van mobile apps. Binnen enkele jaren zullen mensen over de hele wereld vooral nog mobiele apparaten gebruiken voor computertoepassingen. Daardoor zijn de kansen voor goed opgeleide mobile apps developers enorm. De training Mobile Application Development Master biedt daarvoor het leerprogramma aan en geeft je de mogelijkheid om de top te bereiken. De eerste module bestaat uit:
Mobile web application development


Je leert de generieke principes en processen die van belang zijn in mobile web development voor alle apparaten. Verder leer je om gedetailleerde user requirements op te stellen, technische oplossingen te ontwerpen, deze oplossingen te ontwikkelen en te implementeren, en te testen. Je leer ook de interactie met gebruikers te gebruiken zodanig dat hun gebruik en ervaring leidt tot het meest effectieve design van een mobile app website.

 

Leerdoelen:
Je kunt websites aanpassen zodanig dat ze optimaal bruikbaar zijn op mobiele apparaten, waarbij je rekening houdt met de sterktes en zwaktes van het platform.
Je optimaliseert CSS en JavaScript om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden op mobiele apparaten.
Je gebruikt CSS media queries om zodoende de juiste media te kunnen kiezen voor mobiele appraten.
Je gebruikt HTML5's mobiele mogelijkheden om de ervaring van gebruikers te perfectioneren, bijvoorbeeld met geolocation en touch events.


 

Mobile Application Development Master Module 2


Deze training is ontwikkeld voor software professionals die willen specialiseren in development van mobile apps. Binnen enkele jaren zullen mensen over de hele wereld vooral nog mobiele apparaten gebruiken voor computertoepassingen. Daardoor zijn de kansen voor goed opgeleide mobile apps developers enorm. De training Mobile Application Development Master biedt daarvoor het leerprogramma aan en geeft je de mogelijkheid om de top te bereiken. De tweede module bestaat uit:
Native mobile application development
Je leert 'in depth' hoe je Java toepast en hoe je met user XP zorgt voor de meest effectieve layout en functies van een applicatie design.

 

Leerdoelen:
Je bent in staat om een Android development environment op te zetten.
Je weet om te gaan met Eclipse, een Java gebaseerde integrated development environment (IDE), om daarmee Java code te genereren en te compileren.
Je benut de Android Development Kit om Android applicaties te ontwikkelen en te testen.
Je kunt programmeren met gebruik van de stereotiepe programmer functies zoals variables, functions, loops, strings, arrays, data structures, en classes.
Je past Agile ontwikkel principes toe zoals slicing, iterations, refactoring, en test-driven development (TDD).


 

Mobile Application Development Master Module 3


Deze training is ontwikkeld voor software professionals die willen specialiseren in development van mobile apps. Binnen enkele jaren zullen mensen over de hele wereld vooral nog mobiele apparaten gebruiken voor computertoepassingen. Daardoor zijn de kansen voor goed opgeleide mobile apps developers enorm. De training Mobile Application Development Master biedt daarvoor het leerprogramma aan en geeft je de mogelijkheid om de top te bereiken. De derde module bestaat uit:
Agile development of mobile applications
Je leert de Agile Design Principles te gebruiken voor het vaststellen van user requirements en je leert interaction design toe te passen om native mobile apps te bouwen. Je gebruikt prototyping en 'low-ceremony user testing' om te onderzoeken of er technisch of functioneel verbeteringen mogelijk zijn. Je plant updates van de app op basis van de bevindingen in de test.

 

Leerdoelen:
Je ontwikkelt een goed begrip van het process van software ontwikkeling (requirements analysis, prototyping, testing, scheduling, design, implementation en deployment).
Je stelt use cases op om user requirements vast te stellen.
Je kunt mockups maken met Powerpoint of HTML.
Je maakt zelfstandig work breakdown structures.
Je creëert en volgt een ontwikkel plan wat de gebruiker in staat stelt om continue feedback en input te geven.


 

Mobile Application Development Master Module 4


Deze training is ontwikkeld voor software professionals die willen specialiseren in development van mobile apps. Binnen enkele jaren zullen mensen over de hele wereld vooral nog mobiele apparaten gebruiken voor computertoepassingen. Daardoor zijn de kansen voor goed opgeleide mobile apps developers enorm. De training Mobile Application Development Master biedt daarvoor het leerprogramma aan en geeft je de mogelijkheid om de top te bereiken. De vierde module bestaat uit:
Web services for mobile applicationsLeerdoelen
Je leert om web services te ontwerpen, ontwikkelen en testen om zodoende je vorige project mee voort te zetten of een nieuwe te starten wat je integreert met web services. Je ontwikkelt met Ruby on Rails (of Java afhankelijk van je voorkeur).

 

Leerdoelen:
Je bent in staat om 'cloud service needs' te bepalen waarmee online functies van applicaties worden mogelijk gemaakt of aangevuld.
Je bent in staat om RESTful interfaces te bouwen.
Je implementeert RESTful web services met RoR.
Je kunt native mobile apps integreren met RESTful web services in de cloud.


 

Mobile Application Development Master Module 5


Deze training is ontwikkeld voor software professionals die willen specialiseren in development van mobile apps. Binnen enkele jaren zullen mensen over de hele wereld vooral nog mobiele apparaten gebruiken voor computertoepassingen. Daardoor zijn de kansen voor goed opgeleide mobile apps developers enorm. De training Mobile Application Development Master biedt daarvoor het leerprogramma aan en geeft je de mogelijkheid om de top te bereiken. De vijfde module bestaat uit:
Sensor-based mobile applications
Je leert je creativiteit gebruiken om met producten te komen waar de markt om vraagt, wat een issue oplost, je bepaalt de grenzen van haalbaarheid en maakbaarheid, je bepaalt de user requirements en maakt een concept voor het design, je ontwerpt en ontwikkelt de code, en je test het eindproduct. Tevens zorg je ervoor dat je team op tijd en conform de specificities een kwalitatief goed product oplevert. Daarbij zorg je dat fucnties die top prioriteit hebben het eerst worden opgeleverd.

 

Leerdoelen:
Je bent in staat om sensor-based Android applicaties te ontwikkelen, met goed gevoel voor de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende sensoren (bijvoorbeeld GPS werkt vaak binnen niet).
Je overziet het aanbod aan sensoren op moderne mobiele Android apparaten, zoals GPS, cameras, licht sensoren, etc.
Je combineert meerdere sensoren om reele problemen op te lossen.
Je maakt gebruik van 'sensor fusion' om gedrag van gebruikers te kunnen evalueren en daar de app's op bij te stellen.


 

Mobile Application Development Master Module 6


Deze training is ontwikkeld voor software professionals die willen specialiseren in development van mobile apps. Binnen enkele jaren zullen mensen over de hele wereld vooral nog mobiele apparaten gebruiken voor computertoepassingen. Daardoor zijn de kansen voor goed opgeleide mobile apps developers enorm. De training Mobile Application Development Master biedt daarvoor het leerprogramma aan en geeft je de mogelijkheid om de top te bereiken. De zesde module bestaat uit:


Capstone project: build your own android application
Deze module is een synthese waarin je alle kennis van de voorgaande modelen gebruikt om een complete Android app te bouwen die een echte gebruikersbehoefte adresseert. Je schrijft de specificaties, je maakt het design, je programmeert en test en maakt een roadmap voor toekomstige verdere ontwikkeling.


 

Mobile Application Development Master Module 7


Deze training is ontwikkeld voor software professionals die willen specialiseren in development van mobile apps. Binnen enkele jaren zullen mensen over de hele wereld vooral nog mobiele apparaten gebruiken voor computertoepassingen. Daardoor zijn de kansen voor goed opgeleide mobile apps developers enorm. De training Mobile Application Development Master biedt daarvoor het leerprogramma aan en geeft je de mogelijkheid om de top te bereiken. De zevende module is optioneel en bestaat uit:

 

Bouw je eigen iOS applicatie
Deze module wordt aanbevolen aan professionals die hun eigen mobiele applicaties willen ontwikkelen op iOS. Je volgt daarin hetzelfde traject als in de vorige module, maar je leert daarnaast om iOS APIs, Apple Interface Guidelines en het Xcode development framework te gebruiken.

 

Leerdoelen:
Je bent in staat om native iOS applicaties te bouwen, in overeenstemming met Apple Interface Guidelines.
Je kunt een iOS applicatie programmeren met Objective C in de Xcode environment.
Je kunt een complete applicatie op iOS klaarmaken voor test.
Je komt door het acceptatie proces heen bij de App Store.


 

Mobile Web Application Development


Je leert de generieke principes en processen die van belang zijn in mobile web development voor alle apparaten. Verder leer je om gedetailleerde user requirements op te stellen, technische oplossingen te ontwerpen, deze oplossingen te ontwikkelen en te implementeren, en te testen. Je leer ook de interactie met gebruikers te gebruiken zodanig dat hun gebruik en ervaring leidt tot het meest effectieve design van een mobile app website.

 

Leerdoelen:
Je kunt websites aanpassen zodanig dat ze optimaal bruikbaar zijn op mobiele apparaten, waarbij je rekening houdt met de sterktes en zwaktes van het platform.
Je optimaliseert CSS en JavaScript om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden op mobiele apparaten.
Je gebruikt CSS media queries om zodoende de juiste media te kunnen kiezen voor mobiele appraten.
Je gebruikt HTML5's mobiele mogelijkheden om de ervaring van gebruikers te perfectioneren, bijvoorbeeld met geolocation en touch events.


 

Native Mobile Development voor Web Programmeurs


Je leert 'in depth' hoe je Java toepast en hoe je met user XP zorgt voor de meest effectieve layout en functies van een applicatie design.

 

Leerdoelen:
Je bent in staat om een Android development environment op te zetten.
Je weet om te gaan met Eclipse, een Java gebaseerde integrated development environment (IDE), om daarmee Java code te genereren en te compileren.
Je benut de Android Development Kit om Android applicaties te ontwikkelen en te testen.
Je kunt programmeren met gebruik van de stereotiepe programmer functies zoals variables, functions, loops, strings, arrays, data structures, en classes.
Je past Agile ontwikkel principes toe zoals slicing, iterations, refactoring, en test-driven development (TDD).


 

Ondernemers vaardigheden


In deze cursus leer je praktische business principes en vaardigheden die helpen om een bedrijf of business unit te managen. Deze cursus leert je vaardigheden in financieel management, financiële planning, prijsstelling, marketing, promoties, projectplanning, aannemen van personeel, visie ontwikkeling en presentaties voor investeerders. Door een serie van realistische taken af te werken zul je een dieper begrip van de elementen van een succesvol bedrijf en de rol die iedere zakelijke functie speelt in het halen van dat doel te krijgen. Daarnaast leer je belangrijke vaardigheden die je onmiddellijk kunt toepassen. Deze cursus is bedoeld voor opgeleide professionals met weinig achtergrond in business, die graag de basisvaardigheden van het succesvol leiden en vergroten van een bedrijf willen leren.

 

Jij en je team zijn gevraagd door First String management om de huidige financiële situatie van Clayborn's te analyseren, om de prijs, het klantenbestand en de marketing inspanningen om mogelijke oorzaken van deze slechte financiële prestaties te identificeren.
Nadat je bevindingen hebt gerapporteerd, wordt u gevraagd om veranderingen in de activiteiten aangeeft bij Clayborn's, op prijzen en marketing. Waardoor die omzet en winst zal toenemen en aanbevelingen voor een solide lopende kasstroom te produceren.
Je zal ook worden gevraagd om te helpen met het het inhuren van de medewerkers en de projectplanning.

 

Tenslotte zal je gevraagd worden om een optimale koers te bepalen voor de expansie van de divisie Clayborn en op een hoog niveau een presentatie te gegeven aan de Raad van Bestuur, in de hoop van het verkrijgen van goedkeuring voor de financiering van de voorgestelde expansie
Je uiteindelijke doel is het in kaart brengen van een strategie die Clayborn's hoesjes zal positioneren als een luxe en begeerd product dat de leider zal worden in deze niche markt en om Clayborn te helpen zijn potentieel als een winstgevend bedrijf te realiseren.


Als gevolg van deze cursus bent u in staat om uw bedrijf of organisatie te laten groeien en bloeien, terwijl op hetzelfde moment uw eigen carrièremogelijkheden en arbeidsvreugde zult verbeteren.


 

Ontwikkeling voor het web in Ruby on Rails


Programmeurs opgelet: leer ook Ruby on Rails! In deze cursus leer je door gebruik te maken van Ruby on Rails een intern 'matchmaker' applicatie te bouwen, waarmee je projecten met specifieke technische eisen en werknemers met de benodigde kennis en vaardigheden bij elkaar brengt. Naast het leren van Ruby on Rails leer je ook, of opnieuw, fundamentele programmeer concepten. Je krijgt in deze cursus individuele opdrachten.


Je eerste project zal een web-applicatie zijn voor een interne "matchmaker" om projecten te verbinden met specifieke technische behoeften, aan medewerkers met relevante vaardigheden of vaardigheid te ontwikkelen. Het project zal in Ruby on Rails gebeuren, en je zult fundamentele programmering concepten, zoals variabelen en classes, leren kennen.


Je leert principes en processen in web applicatie ontwikkeling, die gelden voor alle soorten software ontwikkeling. Concreet zal je leren hoe je gedetailleerde gebruikerseisen kunt maken, en het ontwerpen van een technische oplossing, implementeren van dat ontwerp in werkende code, en testen of de uitvoering voldoet aan de oorspronkelijke eisen.


Je zult ook leren hoe de front-end website samenwerkt met de back-end server logica en database.
Zelfs als je niet direct betrokken bent bij web applicatie ontwikkeling in de toekomst, zoveel toepassingen van vandaag zijn web-based, het begrijpen van hoe je een web app maakt. Het ontwikkelen hiervan kan je helpen te begrijpen hoe je werkt met de website, back-end code, en databases.


 

Opzet van een succesvol software project


Leer een doelmatige software ontwikkel methodologie te kiezen en op maat te maken om daarmee en effectieve werkomgeving te creëren. Leer veranderingsvoorstellen goed aan het management te presenteren.

 

Voor deze cursus werk je in om van een succes volle project-taxonomie de projectrisico's te identificeren, risico maatregelen te ontwikkelen, project haalbaarheid te evalueren en op een overtuigende manier een presentatie te geven aan de directie die uw bevindingen, inclusief of u de rol van de projectmanager rol op u kan nemen(en onder welke voorwaarden).


In het bijzonder zal je de de taxonomie van de volgende dimensies leren beoordelen: Methodologie, architectuur, technologie en hulpmiddelen, fysieke en professionele omgeving, gehele product en project planning en budget.


 

Project management basisvaardigheden


Wil je je projectmanagement vaardigheden verbeteren? In deze cursus zijn de studenten verantwoordelijk voor het management van een technologie agnostisch project, zodat iedereen daar zijn voordeel mee kan doen, onafhankelijk van de technische achtergrond. Studenten verwerven ervaring in het managen van vele projectbetrokkenen, het definiëren van de scope van het project, het halen van deadlines, het verzamelen, analyseren en rapporteren van meetresultaten en oefenen in procesvaardigheden zoals projectmonitoring, rapportage en afsluiting. Deze cursus gebruikt de PMBOK Guide 5.

 

In deze cursus gaat u een realistisch simulatie project managen waarbij je verantwoordelijk bent voor dit project, zonder zich zorgen te hoeven maken over product-specifieke technologie. Het project vereist dat u problemen rond betrokkenen bij het project (bijvoorbeeld , onvolledige of tegenstrijdige project specificaties ), scope, deadlines die moeten worden gehaald, middelen met specifieke vaardigheden die nodig zijn, statistieken die moeten worden verzameld, geanalyseerd op te lossen, en gerapporteerd, opsporen en oplossen van risico's en de behoefte aan effectief proces, zoals het project monitoring, rapportage en project close-out. Daarnaast wordt je een aantal weken in het project geconfronteerd met uitdagingen, en moeten gemeenschappelijke uitdagingen in dit project opgelost worden: het veranderen van middelen en kwaliteitsproblemen met de project deliverables.


U leert te definiëren en documenteren hoe "Done" eruit ziet, zodat u ervoor kunt zorgen dat de inspanningen van het projectteam allemaal gericht zijn op het verkrijgen van "Done". U leert hoe u een initiële planning en budget ontwikkelt waarmee "Done" volledig gedefinieerd zal zijn voor uw project. U leert hoe u een netwerk diagram , work breakdown structure en een project management tool opzet, om planning en het budget van uw project te kunnen gebruiken. U zal een project management tool gebruiken, om de voortgang van uw project bij te houden, en je zal een spreadsheet dashboard te creëren om de status te verstrekken aan uw partners. Tenslotte zal je leren hoe om te gaan met typische problemen van een project, en leert u een proces te gebruiken om een project te sluiten.