Startup

Stage Leer/Werk voor startende ondernemers studenten

Een zes maanden durend programma waarbij MBO studenten in hun stage periode door ondernemers worden begeleid in het opzetten en doorstarten van hun eigen onderneming. 

Bedrijven willen graag samenwerken. Dat vergroot hun markt en hun netwerk. Vooral voor kleinere bedrijven liggen hier groeikansen en mogelijkheden. Voor dat doel willen samenwerkende ondernemers van de Creative Cooperation middels workshops graag hun kennis beschikbaar stellen aan startende jonge ondernemers.

Jongeren die naast hun (MBO) studie afronden ook willen werken aan het starten van een eigen bedrijf. Vaak ontbreekt hen de middelen en de kennis om die ambities daadwerkelijk uit te voeren. Door een gerichte opleiding gedurende hun laatste stageperiode in het samenwerken met bedrijven en het gezamenlijk opzetten van een bedrijf worden jonge mensen de eerste beginselen van ondernemen geleerd en worden bedrijven een steeds groter netwerk van samenwerking en verder gaande innovatie en groei geboden.

In deze opzet zetten ondernemers zich in om startende ondernemers met elkaar te laten samenwerken om hun eigen bedrijf op te zetten. Nadat het bedrijf in de ‘stagetijd’ is opgezet kan het na school worden doorgestart door de jonge ondernemer waarbij deelname aan de coöperatie de garantie is voor continue ondersteuning en verdere groei van het eigen bedrijf. 

Resultaten 

Toename van het aantal jongeren dat de school verlaat en daadwerkelijk kan (door-) starten met zijn / haar eigen bedrijf. Samenwerking tussen bedrijven wordt bevorderd, netwerken worden groter en effectiever. Samenwerking MBO-opleiding en bedrijfsleven wordt vergroot doordat docenten ondernemers begeleiden als docent-mentor en ondernemers de rol van docent overnemen met veel praktijkervaring en inzet van kennis en netwerken en die kennis overbrengen aan de student-ondernemer. Stage-tijd worden nuttig ingezet in de opbouw en ervaring opdoen in het ‘eigen’ bedrijf van de student ondernemer. Onderlinge samenwerking en weerbaarheid van de jongere wordt vergroot door serieus te werken aan een echt eigen bedrijf. Kennis wordt gedeeld op de werkvloer. Netwerken van zowel de deelnemende ondernemer als de jongere worden vergroot.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen met 06-53642168.